V DNI PRZYJACIÓŁ PIŁKI NOŻNEJ - RAZEM WYGRYWAMY Z RAKIEM PIERSI

Data publikacji: 2017-06-03
Z przyjemnością informujemy, że zostaliśmy Partnerem V edycji Dni Przyjaciół Piłki Nożnej, które odbędą się w całej Polsce w dniach 3-11 czerwca 2017 roku. Serdecznie zapraszamy i zachęcamy wszystkich do udziału w tym piłkarskim święcie inicjowanym przez Fundację Piłka jest Piękna, które wzorem poprzednich lat jest połączone z kampanią społeczną promującą wykrywanie raka piersi „Razem wygrywamy z rakiem piersi".

Fundacja Piłka jest Piękna, z szeroką grupą partnerów i sympatyków, rokrocznie upamiętnia UEFA EURO 2012 zapraszając wszystkich Przyjaciół Piłki Nożnej do gry i kibicowania oraz wspierania istotnych społecznie inicjatyw związanych z kulturą fizyczną, zdrowiem, edukacją i bezpieczeństwem. W latach 2014 – 2016 w ponad 2000 drużyn w ponad 1500 miejscowościach w całym kraju rozegrało ponad 5000 meczów pod hasłem „Razem wygrywamy z rakiem piersi”, podczas których rozdano tysiące Różowych Kartek Życia.

Kampania społeczna „Razem wygrywamy z rakiem piersi” zwraca się do mężów, synów, ojców, dziadków, braci, przyjaciół i znajomych, aby zachęcili żony, córki, matki, babcie, przyjaciółki i znajome do badań wczesnego wykrywania raka piersi. Ogromna popularność piłki nożnej może w istotny sposób przyczynić się do zmniejszania śmiertelności na raka piersi ze względu na jego zbyt późne wykrycie.

Przyjaciele Piłki Nożnej w kampanii promocji profilaktyki raka piersi:

• mogą zarejestrować (na www.przyjacielepilki.pl) i rozegrać mecz podczas Dni Przyjaciół Piłki Nożnej pod hasłem „Razem wygrywamy z rakiem piersi”
  • mogą wręczać drukowane i przesyłać cyfrowe Różowe Kartki Życia.
  • Mogą zachęcić rodzinę i przyjaciół do skorzystania z zainicjowanych przez Fundację „Lekarskich Konsultacji Zdrowia Piersi”

Serdecznie zachęcamy do umieszczania wpisów o kampanii „Razem wygrywamy z rakiem piersi” i Różowej Kartki Życia pod hasztagiem #RazemWygrywamy z #RakPiersi z  #RozowaKartkaZycia w Państwa social mediach. Wspólnie możemy wywołać lawinę zdjęć i postów w mediach społecznościowych  i uratować życie bardzo wielu kobiet.