O kulisach pracy fotografa w klubie sportowym – rozmawiamy z młodzieżą

Data publikacji: 2017-03-31
W środę 29 marca, w Multikinie na Targówku odbyło się spotkanie uczniów z różnych warszawskich szkół w ramach Akademii Filmowej organizowanej przez sieć kin Multikino. Przed seansem, uczestnicy wydarzenia mieli okazję spotkać się z fotografem Legii – Jackiem Prondzynskim.

Akademia Filmowa Multikino proponuje uczniom bogaty repertuar, który stanowi punkt wyjścia do rozmów na rozmaite tematy. Filmowe propozycje na bieżący semestr zostały przygotowane z dbałością o różnorodność, która usatysfakcjonuje wszystkich młodych odkrywców i ich przewodników. Jednak jeszcze ważniejsze niż poszerzanie horyzontów uczniów w możliwie wielu kierunkach, jest to, by poprzez filmową podróż sięgnąć do najbardziej uniwersalnych wartości.

Akademia Filmowa w Multikinie na Targówku to również okazja do poznania z niecodziennej strony klubu Legia Warszawa. Uczniowie z czterech szkół gimnazjalnych spotkali się z fotografem Jackiem Prondzynskim, który od 5 lat jest związany z warszawskim klubem. Dowiedzieli się jak wygląda jego praca  w dzień meczowy, co wpływa na atrakcyjność i jakość zdjęć oraz usłyszeli o początkach sztuki utrwalania chwil. Dzięki pokazaniu kilku prostych zasad fotografii łatwo można zrozumieć, dlaczego pewne zdjęcia nam się podobają a obok innych przechodzimy obojętnie. Fotograf Legii też „na żywo” zapoznał uczniów z proces przygotowania zdjęcia do publikacji. Całe spotkanie było pełne interakcji, pytań i ciekawostek.

Prelekcja była zorganizowana w ramach współpracy Fundacji Legii oraz Multikina.

Poniżej kilka zdjęć ze spotkania.

„Podobają Ci się nasze działania? Przekaż 1% podatku na Fundację Legii. Wspólnie bądźmy #GotowiDoPomocy”!

Jak przekazać 1% na Fundację Legii?

To proste. Wypełniając rozliczenie podatkowe PIT wystarczy wpisać w odpowiednim miejscu nr KRS naszej Fundacji: 0000312389. Przygotowaliśmy dla Was także ułatwienie – kreator rozliczeń, który automatycznie uzupełni pole 1% danymi Fundacji. Korzystając z kreatora rozliczeń decydujesz się wesprzeć Fundację Legii.
Dostępne są dwie wersje kreatora rozliczeń w wersji online button_2_200x135px
lub w wersji instalacyjnej button_1_200x135px