Kolejne marzenie spełnione!

Data publikacji: 2017-03-14
Tym razem podczas niedzielnego meczu Legii z Wisłą, naszym gościem był 11letni Kuba.

Kuba to niepełnosprawny chłopiec, który od najmłodszych lat jest wiernym fanem naszego klubu. Pani Zosia, która zajmuje się rehabilitacją chłopca zwróciła się do nas z prośbą o przekazanie kilku gadżetów dla swojego podopiecznego. Jak sama mówi: „ Jego pokój jest wielką strefą kibica. Rozmowa na temat futbolu, zwłaszcza Legii wprowadza chłopca w pozytywne emocje i powoduje progres w pracy rewalidacyjnej.” Postanowiliśmy więc oprócz przekazania gadżetów, zaprosić Kubę wraz z rodzicami na mecz Legii z Wisłą Kraków. Mimo znaczącej odległości, ponad 450 km, rodzina nie wahała się ani chwili. Dodatkowo przed meczem, Kuba miał okazję przybić piątkę z każdym zawodnikiem. Radości było co niemiara!

Cieszymy się, że kolejne spełnione marzenie możemy zapisać na konto Fundacji.

Kuba, trzymaj się!

„Podobają Ci się nasze działania? Przekaż 1% podatku na Fundację Legii. Wspólnie bądźmy #GotowiDoPomocy”!

Jak przekazać 1% na Fundację Legii?

To proste. Wypełniając rozliczenie podatkowe PIT wystarczy wpisać w odpowiednim miejscu nr KRS naszej Fundacji: 0000312389. Przygotowaliśmy dla Was także ułatwienie – kreator rozliczeń, który automatycznie uzupełni pole 1% danymi Fundacji. Korzystając z kreatora rozliczeń decydujesz się wesprzeć Fundację Legii.
Dostępne są dwie wersje kreatora rozliczeń w wersji online button_2_200x135px
lub w wersji instalacyjnej button_1_200x135px