AUKCJE CHARYTATYWNE DLA MICHAŁA KEMPSKIEGO

Data publikacji: 2018-04-27
Autor: legia.com
Autor zdjęć: Jacek Prondzynski
Ciężko chory kibic naszego klubu, Michał Kempski, potrzebuje środki na specjalistyczne, kosztowne badania lekarskie. Fundacja Legii w tym celu wystawia na aukcje charytatywne unikalne pamiątki: koszulkę z podpisania kontraktu przez Jarosława Niezgodę (z nr 2022) oraz limitowany proporzec meczowy przygotowany na spotkanie z Koroną Kielce. Początek licytacji w piątek o 16:00.

Michał Kempski to bardzo zaangażowany kibic Legii Warszawa, który od kilkunastu lat wspiera swój ukochany klub na meczach przy Łazienkowskiej i nie tylko. W marcu dowiedział się o swojej chorobie – zdiagnozowano u niego nowotwór z licznymi przerzutami.

Fundacja Legii na niezbędne badania lekarskie Michała przeznaczy środki z aukcji wyjątkowej koszulki Jarosława Niezgody, przygotowanej z okazji podpisania nowego kontraktu. Na koszulce znajduje się numer 2022 oraz autograf najlepszego napastnika Legii Warszawa.

Link do aukcji: https://charytatywni.allegro.pl/koszulka-jaroslaw-niezgoda-2022-legia-warszawa-i6813772

Proporzec meczowy to wymarzona pamiątka dla każdego kibica. Przed bardzo ważnym dla losów walki o tytuł mistrza Polski starciu z Koroną Kielce, wyprodukowano tylko trzy sztuki: dla drużyny, klubowego muzeum i na potrzeby aukcji dla Michała. Każdy z nich ma swój unikalny numer seryjny, który potwierdza jego autentyczność i ekskluzywność.

Link do aukcji: https://charytatywni.allegro.pl/proporzec-legia-warszawa-korona-kielce-i6813757

Aukcje startują o godzinie 16:00 w piątek (27.04.2018). Kończą się po 7 dniach w piątek 04.05.2018 o godzinie 16:00.

Zbiórka środków prowadzona jest również na stronie: https://zrzutka.pl/bsyrgp.

Mamy nadzieję, że zgodnie z hasłem „Cała Legia Zawsze Razem”, pieniądze uzyskane z licytacji tych unikalnych pamiątek pomogą Michałowi skompletować kwotę potrzebną na leczenie i dalszą terapię.

(L)icytujemy!
#GotowiDoPomocy