Wszyscy do Wioseł 2019 - trwa zrzutka na łóżka

Data publikacji: 2019-11-04
Autor zdjęć: legia.com
W piątek 15 listopada odbędzie się IV edycja #WszyscyDoWioseł. W tym roku zbieramy na zakup łóżek dla Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. W ramach akcji działań uruchomiliśmy specjalna zrzutkę. Zachęcamy do wsparcia!

Wszyscy do Wioseł 2019 to impreza charytatywno – sportowa organizowana przez Fundację Legii. Łączy ze sobą sportową rywalizację z ideą pomocy. Uczestnicy, w czteroosobowych drużynach, startują  w zawodach wioślarskich na ergometrach i walczą o  pokonanie jak największego dystansu w dziesięć godzin.

Na tą chwilę lista uczestników została już zamknięta. Jeśli chcą Państwo się znaleźć na liście rezerwowej lub dostać informację o zapisach w przyszłym roku, prosimy o kontakt na adres: [email protected].

Celem prowadzonej przez Fundację Instytutu Matki i Dziecka akcji „Dołóż się do łóżka”  jest zebranie funduszy na zakup łóżek dla oddziałów szpitalnych oraz dla poradni ambulatoryjnych. Pacjentami Instytutu Matki i Dziecka są głównie dzieci, nierzadko spędzające w szpitalu długie tygodnie i to właśnie wokół łóżka toczy się ich całe życie. Dostępne na dziś łóżka są bardzo, ciężkie, niewygodne, nie pozwalają na samodzielną zmianę pozycji leżącego, a personel medyczny ma trudności z transportem pacjentów w nich leżących.

Pomóc może każdy, nawet jeśli nie będzie w stanie pojawić się przy Łazienkowskiej 3 w dniu wydarzenia. Uruchomiliśmy specjalną zrzutkę pod adresem: https://zrzutka.pl/yj8zzm

Na potrzeby akcji został także stworzony pakiet dedykowany sponsorom i partnerom. Informacje na ten temat można uzyskać pisząc maila na adres: [email protected]

Miło nam również poinformować, że sponsorem głównym tegorocznej edycji została Grupa kapitałowa OEX, która wspierała nas również w poprzednich edycjach.

Do grona partnerów i darczyńców tegorocznej odsłony dołączyły także takie firmy jak: Fundacja PKO Banku Polskiego, marka Lotto, ROHLIG SUUS Logistics, Grupa ERBUD S.A., Viridian Polska, Kancelaria Radzikowski, Szubielska i Wspólnicy, Wine Avenue, Grupa Adamed, Belvedere Catering by Design oraz Alpha Vision. Dziękujemy również Polskiemu Związkowi Towarzystw Wioślarskich za Partonat Honorowy nad akcją. Serdecznie dziękujemy!