KOLEKCJA PRODUKTÓW ''NIEPEŁNOSPRAWNYCH FANATYKÓW'' W LEGIA FANSTORE

Data publikacji: 2017-09-17
Fundacja Legii oraz Legia Warszawa dołączyły do akcji zainicjowanej przez Stowarzyszenie Kibiców Niepełnosprawnych - „Niepełnosprawni Fanatycy” (SKN_NF), której celem jest pozyskanie środków wspierających jego podopiecznych. W ramach nawiązanej współpracy, w sklepie stacjonarnym FanStore Legia przy Łazienkowskiej 3, do sprzedaży trafiła specjalna kolekcja produktów sygnowanych logiem SKN-NF. Cały dochód ze sprzedaży tego asortymentu przekazany zostanie Stowarzyszeniu Kibiców Niepełnosprawnych. Akcja wystartowała w niedzielę 17 września. Natomiast w dniu dzisiejszym 22 września wzbogaciła unikatowa koszulka.

Wprowadzenie do sprzedaży detalicznej specjalnej, dedykowanej kolekcji ubrań i gadżetów w FanStore Legia jest kolejnym elementem wspólnych działań wspierających niepełnosprawnych sympatyków zespołu z Łazienkowskiej. W tym roku został już zorganizowany specjalny koncert na zakończenie sezonu w Skyboksie, oraz wspólne oglądanie wyjazdowego meczu mistrzów Polski z IFK Mariehamn. Inicjatywa „Niepełnosprawnych Fanatyków”, do której dołączają Fundacja Legii i Legia Warszawa, wiąże się z pasją towarzyszącą fanom naszego Klubu, zaangażowanym w doping na trybunach i pomaganie poza nimi.

– Dzięki wielowymiarowym działaniom na rzecz Stowarzyszenia chcemy pokazać, że piłka nożna jest dostępna dla każdego, a wszelkie ograniczenia da się przezwyciężyć również z pomocą pasjonatów futbolu –  mówi prezes Fundacji Legii, Anna Mioduska.

“Niepełnosprawni Fanatycy” działają od 2006 roku. Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa wzięło pod opiekę grupę kibiców z niepełnosprawnością, którym pomagano logistycznie i finansowo przy okazji meczów wyjazdowych. Prowadzono m.in. zbiórki pieniężne od kibiców, którzy przychodzą na spotkania Legii oraz sprzedaż koszulek przekazanych przez piłkarzy Klubu. Oprócz bardzo częstych wyjazdów na mecze ligowe i pucharowe w Polsce, zorganizowano też kilka wyjazdów zagranicznych.

Sponsorem kolekcji została firma PKP Cargo Connect, którą reprezentuje Prezes Dariusz Seliga.