Karnawałowy Live Charytatywny Fundacji Legii i PLNY LALA

Data publikacji: 2021-01-15
Fundacja Legii oraz PLNY LALA® zapraszają na LIVE KARNAWAŁOWY. Bądźcie #GotowiDoPomocy i wesprzyjcie razem z nami warszawskich seniorów. W najbliższy czwartek, 21 stycznia, przyłącz się do nas o godzinie 19:16.

Transmisja dostępna za pośrednictwem naszych profili na Facebooku (Fundacja Legii, oficjalny profil PLNY LALA® oraz Elisy Minetti). Na wydarzenie zapraszają: Dyrektor Kreatywna PLNY LALA® – Elisa Minetti oraz Prezes Fundacji Legii – Anna Mioduska. Spotkanie poprowadzi Piotr Kędzierski. Gościnnie wystąpią: Joanna Przetakiewicz, Gabi Drzewiecka, Jagna Niedzielska, Marta Poślad, Andrzej Polan, Dawid Woliński i Vienio.

Tym razem przywracamy blask i blichtr karnawałowych sal balowych. Wskrzeszamy czasy świetności naszych dziadków. To oni nauczyli nas właściwej celebracji życia i dystansu do codzienności. Powspominamy, przywrócimy chwałę dawnym szlagierom i posłuchamy opowieści o kuluarach karnawałowych przygotowań i zwyczajów na przestrzeni minionego wieku.

Zdjęcie

Pomimo wielu przeciwności losu napotkanych w 2020, dał on warszawskim seniorom nową motywację, dzięki wsparciu Fundacji Legii pojawiła się w ich życiu nowa przestrzeń i możliwość bezpiecznego kontaktu i wsparcia. Poprzez serię wydarzeń live tworzymy nową płaszczyznę inspirujących historii, wymiany doświadczeń, zwrócenia się z troską w stronę seniorów w naszym bliższym i dalszym otoczeniu. To z nich płynie do nas mądrość, doświadczenie, poczucie humoru i doświadczenia, które ukształtowały nas i współczesne oblicze naszego miasta. Pomóżmy im rozbłysnąć.

Jak wspierać?

Jak założyć skarbonkę?

• Załóż konto na www.zrzutka.pl (założenie konta jest bezpłatne)
  • Wejdź na stronę www.zrzutka.pl/gotowidopomocy
  • Poniżej grafiki wybierz opcję „skarbonki”
  • Naciśnij na „Załóż skarbonkę” a następnie spersonalizuj swoją skarbonkę. Dodaj jej tytuł oraz opis, możesz również stworzyć indywidualny link do swojej skarbonki oraz spersonalizować podziękowania za wpłaty.
  • Zaakceptuj regulamin i naciśnij „Zapisz skarbonkę”
  • Wpłać jakąkolwiek kwotę abyśmy zauważyli twoją aktywność na zrzutce i roześlij znajomym link do swojej skarbonki

#GotowiDoPomocy to kompleksowa akcja pomocy w Warszawie, zapewniająca realną, bezpośrednią pomoc seniorom w czasie epidemii koronawirusa. W pierwszym etapie programu seniorzy mogli korzystać ze specjalnie przygotowanej infolinii, poprzez którą mogli zamawiać bezpłatne posiłki, korzystać z pomocy przy robieniu zakupów, uzyskać pomoc technologiczną oraz pomoc psychologiczną. Podczas pierwszych 49 dni akcji udało nam się pomóc prawie 2 500 seniorom dostarczając i finansując ponad 32 000 posiłków. Od czerwca prowadzony jest drugi etap programu, obejmujący pomocą węższą grupę najbardziej potrzebujących seniorów. Obecnie pod stałą opieką Fundacji Legii znajduje się 43 beneficjentów z całej Warszawy. Akcja #GotowiDoPomocy trwa już 285 dni, podczas których dostarczyliśmy podopiecznym blisko 42 500 posiłków.

Zdjęcie