DREAM DAY NA LEGII

Data publikacji: 2018-05-18
Autor: legia.com
Autor zdjęć: Jacek Prondzynski
W czwartek 17 maja dzieci ze szpitala pediatrycznego przy ul. Żwirki i Wigury spędziły dzień przy Łazienkowskiej. Na najmłodszych czekało wiele atrakcji takich jak: wizyta na treningu pierwszego zespołu Legii czy wycieczka po naszym stadionie.

W związku ze zbliżającymi się dniami dobroczynności Fundacja Legii po raz pierwszy zorganizowała akcję „Dream Day”. W jej ramach najmłodsi pacjenci ze szpitala pediatrycznego przy ul. Żwirki i Wigury mieli szansę spełnić dziecięce marzenia i spędzić dzień na stadionie Legii.

Uczestników „Dream Day” powitał Miś Kazek, którego pojawienie od razu wywołało uśmiech na ich twarzach. Pierwszą z wielu atrakcji było utworzenie szpaleru dla wychodzących na trening piłkarzy mistrzów Polski. Najmłodsi mieli szansę zbić „piątkę” i powitać piłkarzy. Później dzieci miały szansę przypatrywać się poczynaniom legionistów ostro trenujących na boisku. Choć na zajęciach obecni byli wszyscy piłkarze naszego klubu, to niezmiennie największą furorę zrobił reprezentant Polski Michał Pazdan. Po treningu uczestnicy akcji otrzymali karty z autografami od piłkarzy, a także mieli okazję zrobić sobie zdjęcie z ulubionymi zawodnikami.

Kolejnym punktem „Dream Day” było zwiedzanie stadionu przy Łazienkowskiej. Dzieci miały szansę poznać najbardziej skryte zakamarki obiektu, zobaczyć jak wyglądają loże VIP czy przejść się tymi samymi korytarzami, którymi na murawę wychodzą nasi piłkarze. Później uczestnicy inicjatywy udali się na sektor rodzinny, gdzie czekały na nich nie lada atrakcje, takie jak: bramki celnościowe czy konkurs rzutów osobistych. Chyba nie było dziecka, które nie bawiłoby się tam znakomicie.

Zwieńczeniem akcji było spotkanie z Dyrektorem Akademii Piłkarskiej Legii Jackiem Zielińskim w sali konferencyjnej. Legenda naszego klubu cierpliwie odpowiadała na najróżniejsze pytania dzieci. Na koniec każdy z uczestników otrzymał certyfikat uczestnictwa w akcji oraz bilet na mecz naszego zespołu. Innymi upominkami, które najmłodsi pacjenci szpitala pediatrycznego otrzymali na samym starcie akcji, były pakiety fundacyjnych gadżetów.

To pierwsza odsłona akcji „Dream Day”, ale na pewno nie ostatnia. Oprócz Fundacji Legii w akcję zaangażowały się RAF Trans oraz grupa Belvedere Catering by Design. To także nie koniec interesujących inicjatyw Fundacji Legii w najbliższym czasie. 2 czerwca na najmłodszych czeka kolejna akcja – Święto Łazienkowskiej. To wielki piknik rodzinny organizowany przez Legię Warszawa, Fundację Legii oraz Fundację Legia Soccer Schools. Na uczestników pełnej radości, uśmiechu i zabawy imprezy na stadionie Legii będzie przygotowanych wiele atrakcji. Tego dnia będzie miał miejsce również uroczysty trening zawodniczek i zawodników z Legia Soccer Schools na płycie głównej stadionu oraz oficjalne przekazanie karetki pogotowia dla Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”.