Dariusz Mioduski: Legia stanie się organizacją pomocy społecznej

Data publikacji: 2020-04-23
Podczas czwartkowej videokonferencji prezes Legii Warszawa, Dariusz Mioduski, ogłosił zmiany, które w okresie pandemii czekać będą Legię Warszawa. Klub będzie się bowiem troszczył nie tylko o siebie, ale także o tysięce potrzebujących osób.

– Zdecydowaliśmy, że nie możemy zostać bezczynni. Musimy działać. Zawsze czuliśmy się integralną częścią Warszawy i czujemy z tego powodu odpowiedzialność – powiedział ogłaszając akcję #GOTOWIDOPOMOCY prezes Dariusz Mioduski.
Właściciel Wojskowych zapowiedział bardzo duże zmiany dotyczące struktury organizacyjnej całego klubu, które mają wejść w życie na cały okres pandemii. Padły konkretne propozycje i kwoty, między innymi ilość posiłków, które nasz klub ma dostarczyć osobom w potrzebie: – Cała Legia, z wyłączeniem działu sportu, zamieni się w organizację pomocy społecznej. gotowi do sfinansowania i dostarczenia ponad 10 000 posiłków dla seniorów.
Zmiany mają dotyczyć także mediów klubowych. Oprócz treści piłkarskich, w serwisie legia.com i na naszych mediach społecznościowych będą pojawiać się treści dotyczące akcji: – Zamieniamy nasze media w centrum informacji o pomocy. Bardzo chciałbym podziękować wszystkim naszym partnerom. Zapraszamy wszystkich do współpracy. Chcemy zbudować jak największy wolontariat – apelował prezes Mioduski.
Do akcji dołączyło się również miasto. Jego przedstawicielka, wiceprezydent Renata Kaznowska podziękowała klubowi za wyjście z inicjatywą i organizację przedsięwzięcia: – Bardzo się cieszę, że miasto Warszawa może być partnerem tej wspaniałej akcji. Bardzo dziękuję, że stadion zamieni się w centrum pomocy.