FUNDACJA LEGII GRAŁA Z WOŚP

Data publikacji: 2018-01-15
Fundacja Legii tradycyjnie włączyła się w dzieło Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Na trzech atrakcyjnych aukcjach zebraliśmy ponad 4500 zł, które zasilą cel 26. finału akcji – zakup specjalistycznego sprzętu do leczenia noworodków.

Najbardziej zacięta licytacja, której wynik decydował się do ostatnich minut, toczyła się o asystę przy wyprowadzeniu jednego z piłkarzy mistrza Polski przed meczem ze Śląskiem Wrocław (16 lutego). Szczęśliwy zwycięzca wsparł szczytny cel sumą 2025 zł. Z kolei koszulka Michała Kucharczyka z limitowanej edycji trzeciego zestawu meczowego została wylicytowana za 1526 zł. Dużym zainteresowaniem cieszyła się również trzecia z naszych propozycji. Unikalny proporzec meczowy Legii Warszawa z wyhaftowanym logo WOŚP osiągnął kwotę 1008 zł. Dziękujemy uczestnikom aukcji, gratulujemy zwycięzcom, liczymy, że wspólnie możemy pomagać do końca świata i jeden dzień dłużej.

Reprezentując Warszawę, rodzina Legii aktywnie uczestniczyła również w próbie ustanowienia rekordu „przepłyniętego” dystansu na ergometrach wioślarskich. Po doświadczeniu zdobytym podczas własnej akcji #WszyscyDoWioseł, nie mogło nas zabraknąć w tej rywalizacji. Spikerzy klubu, Łukasz Stasiak i Łukasz „Juras” Jurkowski wspólnie z Misiem Kazkiem oraz przedstawicielami Fundacji kilkukrotnie pokonali 500 m. Najlepszy wynik wśród sześciu polskich miast uzyskał Toruń.

Do tej pory, podczas 26. finału Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy zebrała ponad 81 mln zł.