Aukcje Fundacji Legii - pamiątki z Legia Cup 2016

Data publikacji: 2017-02-17
Już dziś startują kolejne aukcje, tym razem wspomagające Antosia Rudzkiego. Dla chorego siatkówczaka obuocznego chłopca licytowane będą koszulki, które Fundacja Legii otrzymała po turnieju Legia Cup 2016 od zespołów w nim występujących.

Antoni Rudzki w wieku 2 latek zdiagnozowany został z nowotworem na obydwu oczach. Potrzebna jest kwota pół miliona złotych zebrana do 26 marca, żeby wysłać Antosia na operację do Stanów Zjednoczonych. Tylko zabieg przeprowadzony w USA daje szansę na uleczenie.

W dniach 26-27 listopada, przy ulicy Łazienkowskiej 3, odbył się turniej Legia Cup 2016. Wzięło w nim udział dwanaście drużyn w tym m.in. Juventus, Manchester United, Benfica Lizbona, Ajax Amsterdam, Hertha Berlin, FC Midtjylland. Ogromnie dziękujemy Legia Soccer Schools oraz uczestnikom turnieju, którzy zdecydowali się na przekazanie swoich strojów Fundacji Legii.

Teraz stroje można licytować wspomagając w ten sposób Fundację Legii.

Podpisana przez całą drużynę rocznika 2006 wraz z trenerami koszulka Ajaksu Amsterdam – zwycięzcy tej edycji Legia Cup. Rozmiar – UK: L – (link)

Koszulka meczowa FC Midtjylland – rozmiar XL – (link)

Koszulka Hertha Berlin – rozmiar L (link)

Zestaw meczowy Juventus Turyn – koszulka, spodenki i getry. Rozmiar – UK 15-16 Y (link)

DSC_3809DSC_3818

DSC_3822DSC_3825

Bardzo dziękujemy zespołom Ajaksu Amsterdam, FC Midtjylland, Herthy Berlin, Juventusu Turyn  oraz Legia Soccers Schools za przekazanie tych niezwykle cennych strojów na ręce Fundacji Legii.
Licytacje trwają do piątku 24.02.2017 do godziny 16:00. Środki zebrane ze sprzedaży wyżej wymienionych przedmiotów zostaną przekazane na Antosia Rudzkiego i pomoc w jego walce z siatkówczakiem obuocznym.